null

PM-Patmosz

 

    jobiztositasok.hu

Miért jó takarékoskodni?

    Ha úgy határozunk, hogy bevételeink egy részét megtakarítjuk, akkor gyakorlatilag jövedelmünk egy részének azonnali elköltéséről mondunk le, jövedelmünk egy részét félretesszük egy jövőbeni nagyobb kiadás fedezetére. (pl. gépjármű vagy lakás megvásárlása, felújítása, vagy gyermekeink felnevelése vagy "a nyugdíjaskor"), de képezhetünk tartalékot a nem várt helyzetekre (pl. munkanélküliség, betegség, baleset, stb..) is.

         

   Sokan úgy vélekednek, hogy a pénzügyi tervezés azt jelenti, hogy megtervezzük, hogyan költjük el a pénzt. Ez részben igaz, azonban azt is meg kell tervezni, mennyi lesz a bevételünk, hogyan és mikor keressük meg, és mikor költjük el.

   TIPP: Jövedelmének legalább 20%-ából képezzen magának pénzügyi védőhálót (életbiztosítás, vésztartalék a váratlan kiadásokra, megtakarítás az előre látható nagyobb kiadásokra, nyugdíjbiztosítás, gyermeked taníttatása, egyéb hosszú távú cél)

  • Gondolt már a nyugdíjas éveire, tudja mennyi nyugdíjra számíthat?
  • Olyan lakásban, házban él, amit mindig is elképzelt magának?
  • Anyagi biztonságban tudja családját?
  • Előre látható nagyobb kiadásait tudja hogyan finanszírozza majd? (pl. lakásfelújítás, autócsere, nyaralások...)
  • Rendelkezik összetett életbiztosítással?
  • Tudja segíteni gyermekeit a jövőjük alakításában és el tudja őket indítani a nagybetűs életbe?
  • Fel van készülve a váratlan kiadásokra, rendelkezik vésztartalékkal?
Tegyen ma a holnapjáért!
Ha valamelyik kérdésre nemmel válaszolt, töltse ki igényfelmérőnket>>>

Így akár nulláról kezdve, apránként is összegyűjtheti azt az összeget, melynek elköltése biztos nem fog gondot okozni. (A hiánya annál inkább...)

Életbiztosítással kiegészítve anyagi biztonságot jelenthet arra az esetre is, ha valamilyen oknál fogva (munkanélküliség, betegség, baleset, stb...) átmenetileg vagy tartósan csökkenne a rendelkezésre álló jövedelmünk.

Tapasztalatom szerint kétféle pénzzel való bánásmód van:

  • Előbb költök, ha marad valami megtakarítom
  • Előbb megtakarítok és, ami megmarad, azt elköltöm

Történet az 1. szemlélethez:
Zoltán (41) és Ildikó (39)

Fogtechnikus házaspárként dolgoznak egy budapesti laboratóriumban és két gyermeket nevelnek. A két keresős háztartás, és az átlagnál magasabb jövedelem ellenére a hó végére nagyon ki van centizve a pénztárca tartalma. Mindkettőjüknek van autójuk és annak ellenére, hogy tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen laknak, és a munkahelyük is 25 percre van villamossal, minden nap autóval közlekednek. Zoltán elmondása szerint olykor a hitelkártyához is nyúlni kell, mert érkezett egy újabb befizetnivaló. Vásárlásokat nem szokták megtervezni, hiszen mindig akkor és azt veszik meg, amire szükségük van. A nyaralásukat is az utolsó pillanatban foglalják le, igaz csak a környező országba szoktak menni, de egyszer majd el akarnak jutni Spanyolországba és az igazi nagy álom számukra az afrikai szafari lenne. Biztosításaik is vannak, de csak ami nagyon muszáj: kötelező, lakásbiztosítás és a bankkártyák mellé van balesetbiztosításuk. Azóta, hogy tavaly egy tüdőgyulladás miatt két hónapig nem tudott családfenntartóként dolgozni, és nagyon felborult a családi kassza, gondolkozik egy egészségbiztosításon. Már az is felmerült, hogy jó lenne egy megtakarításos biztosítás is, de soha nincs idejük ezzel foglalkozni.

Történet az 2. szemlélethez:

Sándor (43) és Szilvia (40)

Sándor építész mernők, míg Szilvia pedagógus és 3 gyermekükkel nagycsaládosok, Budapesten élnek. Két éve sikerült saját lakást vásárolniuk, ráadásul a tervezett vételár alatt, korábban egy külvárosi kerületben béreltek egy lakást. Egy kombi típusú autót tartanak fent, melyben elfér az egész család és nagybevásárlásokra is használhatják, hiszen 3 hetente előre megírt lista alapján, kedvezőbb árfekvésben, nagyobb tételben beszerzik a szükséges termékeket. Arra jöttek rá, hogy ha külön kasszát vezetnek a különböző kiadásokra (rezsi, élelmiszer, egészségügyi kiadások, lakással kapcsolatos kiadások, nyaralás, gyerekek továbbtanulására, nyugdíjmegtakarítás, biztosítás, váratlan helyzetekre), akkor nincsenek meglepetések, és jut is, marad is. Minden hétvégén a szabadban vannak és évente, főleg a hosszú hétvégeken, Magyarország különböző területeit fedezik fel és legalább egyszer külföldön nyaralnak. Elmondásuk szerint nagyon egyszerű a pénzügyi tervük. Megjön a számlájukra a fizetésük és onnan csoportos beszedés formájában a hó közepére minden kötelességüket teljesítik (rezsi, biztosítások, lakástakarék) és ami marad, abból élik az életüket.

 

Önnek melyik történet szereplője lenne inkább? A fenti két példán túl számtalan másikat láttam és minden esetben csakis kizárólag a 2. szemlélet hozott eredményt, stabil pénzügyi alapokat.

 

Már egy viszonylag alacsonyabb összeg (pl. 10.000 Ft/hó) rendszeres megtakarítása néhány éven belül jelentős anyagi tartalékot biztosíthat.

Egy megfelelően összeállított életbiztosítás pedig azonnali segítséget nyújt egy váratlan esemény bekövetkeztekor.

 Kérdése van? Kérjen visszahívást: Kapcsolatfelvétel    vagy telefonáljon most: Hívás (normál díjas hívás)