null

PM-Patmosz

 

    jobiztositasok.hu

Önkéntes nyugdíjpénztár

   Az önkéntes nyugdíjpénztár a banki folyószámlához hasonló, egyéni nyugdíjszámlát vezet minden Pénztártagja részére, ahol jóváírja a havi befizetésekből az egyéni nyugdíjszámlára jutó részt.
    Az egyéni nyugdíjszámlán lévő összeget a Pénzár a jóváírást követően befekteti, az elért hozamot pedig a Pénztártag számláján negyedévente jóváírja.

   Fontos, hogy ne tévessze össze a valamikori Magánnyugdíjpénztárral, ugyanis a magánnyugdíjpénztárak bevételét az - addig egészében a költségvetésbe befolyt - munkavállalói járulék megosztásával biztosította az állam 11:8 % arányban. 2012-re a 14 éven keresztül lemondott 6-8%-os bevételt "kérte" vissza.

   Az Önkéntes nyugdíjpénztár müködési jellege, tagdíjbefizetése teljesen más, mint a valamikori kötelező magánnyugdíjpénztáraknak. Mivel itt a befizetések önkéntesek és nem az állami járulékok terhére történnek, ezért oly módon nem államosíthatóak.

 

Az Önkéntes nyugdíjpénztári tagság előnyei

Biztonságos
    Az önkéntes pénztári törvény, illetve a Befektetési kormányrendelet szigorú befektetési szabályokat ír elő. A befektetéseket piacvezető pénzügyi szakértők kezelik.

Nem elidegeníthető
    Harmadik személlyel szemben fennálló követeléskor nem idegeníthető el.

Adókedvezmény
   
Az egyéni tagdíjbefizetésekre, valamint a munkáltatói támogatásként az egyéni számlán jóváírt adományok után 20%-os adójóváírás (évente max. 150.000Ft) vehető igénybe.

Hozamot termel
    A nyugdíjpénztári egyéni számlán lévő összeget a pénztár Vagyonkezelője – jogszabály által szabályozott módon – befekteti, az elért hozamokat a Pénztár a tag számláján negyedévente jóváírja. Az elért hozamok mentesek a kamatadó alól.


Nyomon követhető

    A tag befizetéseit és az azokon elért hozamot a Pénztár a tag nevén vezetett számlán tartja nyilván; az egyéni számla egyenlegéről a Pénztár rendszeresen tájékoztatást küld. A tagi egyenleg, az éves adó-visszatérítésre jogosító befizetések, az elért hozamok a honlapon lekérdezhetők.


Portfólió választási lehetőség

    A Pénztár által kínált befektetési portfóliók közül mindenki megtalálhatja hozamelvárásának és kockázatvállalási hajlandóságának leginkább megfelelőt. Az egyes portfóliók hozamait a Pénztár évente közzéteszi.


Kedvező költséghatékonyság

    A Pénztár sávos, az éves befizetés mértékétől függően egyre kedvezőbb tagdíj felosztási rendszert működtet.


Rugalmas

    A vállalt havi tagdíj bármikor változtatható, és lehetőség van eseti befizetésre is.


10 év tagsági jogviszony után felhasználható

    Nyugdíjjogosultságtól függetlenül, a belépéstől számított 10 év letelte után a megtakarítások hozama adó- és járulékmentesen felvehető, valamint az aktuális számlaegyenleg 50%-a banki hitelfedezetként felhasználható.


Örökölhető

    A Pénztártag törvényes örököse, illetve a tag által megjelölt kedvezményezett a tag halála esetén (adó- és illetékmentesen) örökli a felhalmozott megtakarítást.


Tagi kölcsön

    3 éves pénztártagság után az aktuális tagi számlaegyenleg fedezetével, kedvező feltételekkel tagi kölcsön igényelhető.


Folyamatos kapcsolattartás

    Nagy hangsúlyt helyezünk Pénztártagjaink minőségi kiszolgálására, így ügyfélszolgálatunkat a kor kihívásainak megfelelően folyamatosan fejlesztjük.


Nem lehet elég korán elkezdeni!

    Mikor kezdjük el az öngondoskodást? Ha már 20 évesen havi rendszerességgel megtakarítunk, akkor több, mint 20 millió forintot gyűjthetünk össze 65 éves korunkig, miközben a befizetéseink tényleges összege alig több, mint 5 millió forint. Sohasem késő, de látszik, hogy az öngondoskodást a lehető legkorábban kell kezdeni.

Kérdése van? Kérjen visszahívást: Kapcsolatfelvétel    vagy telefonáljon most: Hívás (normál díjas hívás)